روش جدید رنگرزی در صنایع نساجی
لیاناپاتیرانژ علاقه مند به پایداری و محافظت از محیط زیست از بصورت علمی است.
لیاناپاتیرانژ یک دانشجوی دکترا در دانشگاه جورجیا امریکا است او اهل سریلانکاست و گروه نساجی و علم مصرف مواد در این صنعت تحصیل می کند و در حال تحقیق و کمک به توسعه یک روش رنگ آمیزی نساجی سازگار با محیط زیست است.
روش های سنتی رنگرزی شامل یک حمام رنگرزی است که به مقدار زیادی آب احتیاج دارد ، بخش اعظم آن به عنوان فاضلاب سمی آزاد می شود که می تواند به محیط زیست آسیب برساند و برای درمان نیز پر هزینه است.
لیاناپاتیرانژ به همراه اعضای هیئت علمی FACS سرجی مینکو و سوراج شارما در حال تحقیق رویکرد بهتری با استفاده از نانو سلولز به عنوان حامل رنگهای نساجی هستند که به میزان قابل توجهی میزان فاضلاب و مواد شیمیایی سمی را کاهش می دهد.
از طریق یک فرآیند همگن سازی ، سلولز ، یک پلیمر طبیعی قابل دسترس که در دیواره سلولی گیاهان سبز یافت می شود ، به یک هیدروژل متشکل از الیاف نانو سلولزی تبدیل می شود.
در این روش ، محققان به جای رنگ کردن پارچه ، نانو سلولز هیدروژل را رنگ می کنند. در مقایسه با الیاف پنبه ، الیاف نانوسلولوز دارای سطح بیشتری با واکنش پذیری بالا هستند و امکان اتصال مناسب تر مولکول های رنگ را فراهم می کنند.
لیاناپاتیرانژ گفت: "آرزوی من در زندگی این است که تحولات اجتماعی را از طریق علم انجام دهم." "طی دهه های گذشته ، توسعه علم مواد به پیشرفت های الکترونیک ، فناوری نانو و فناوری های پایدار کمک کرده است. من تحقیقاتی را انجام داده ام که امکان پیشرفت مواد پایدار و فن آوری های پایدار را برای صنعت فراهم می کند."